Sorozatban második alkalommal nyerte el az Electronic Arts Amerika leggyűlöltebb cége díját, az Arany Szart (Golden Poo). A Consumerist által idén megrendezett versenyt és szavazást fölényesen nyerte a kiadóóriás.

Amerikában évről évre megválasztják a leginkább utált céget a Consumerist, a világ legnagyobb fogyasztóvédelmi portálja szervezésében. A kiadó munkatársai választják ki azt a 32 céget, akik közül a fogyasztók szavazatai alapján dől el a végső sorrend. A tavalyi évhez hasonlóan ismét az Electronic Arts végzett az első helyen, a végső szavazásban a Bank of America volt az ellenfele.

S hogy mivel is érdemelte ki a kiadó immáron sorozatban másodszor ezt a nem túl hízelgő titulust? A játékosok véleménye alapján többek között azzal, hogy sportlicenszeket vásárol fel tonnaszámra, ellehetetlenítve más kiadókat, hogy évről évre futószalagon gyártja a nagyobb sorozatok újabb részeit, melyek egyre silányabb minőségben készülnek el. Hogy erőlteti saját virtuális piacterét, az Origin-t, hogy mikrotranzakciókat épít be egyre több játékba, s hogy gyakorlatilag egyetlen elv vezérli: a pénzgyártás, a profit folyamatos növelése, miközben a fogyasztók igényeivel a legkevésbé sem törődik.

Gratulálunk a rangos eredményhez!