A Microsoft közleményben tudatta  a világgal, hogy végérvényesen kitiltott egy csapat felhasználót az Xbox Live rendszeréből, mert azok illegálisan fértek hozzá letölthető tartalmakhoz.

A hivatalos Xbox fórumokon a Microsoft az esettel kapcsolatos közleményét is elhelyezte. Íme a teljes szöveg:

A közelmúltban végzett esetfeltárás során fedeztük fel, hogy felhasználók jogosulatlanul fértek hozzá az Xbox LIVE piacterének letölthető tartalmaihoz. A nyomozásunk kiderítette, hogy a hozzáférés szándékos és nem véletlenszerű volt, ezáltal súlyosan megszegve az Xbox LIVE szabályzatát. További részleteket nem áll módunkban nyújtani a felfüggesztésekkel kapcsolatban.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy maximális gondossággal jártunk el az ügyet illetően, és egyértelmű bizonyítékaink vannak az összes felhasználó ellen, akiket a rendszerből kitiltottunk. Elnézést kérünk, és sajnáljuk, hogy nem áll módunkban további részleteket nyújtani, és köszönjük mindenki együttműködését az esettel kapcsolatban.

Szevasztok!

Így már sokkal barátságosabb, “Szevasztok”-kal a végén, nem igaz? Az Eurogamer szerint a kitiltott felhasználók vitatják a vádakat. Még az is lehet, hogy a tiltás nem egy életre szól, csupán meg kell találni a felhasználóknak a módját, hogy 9999.december 31-ig éljenek. Lehet, hogy el kellene kezdeniük vitaminokat szedni.