Ismét pletykálnak az Alan Wake 2-ről, s mint már olyan sokszor, most is egy LinkedIn profil volt árulkodó. Közeleg az E3, a Microsoft nagy durranásokat ígér, lehet, közte lesz ez is.

Mint egy taknyos kölyök, úgy be voltam sózva tavaly az Alan Wake megjelenése előtt, aztán szépen csalódtam egy nagyot a játékban, hogy miért, kiderül a tesztből. A kasszák engem igazoltak, mert bár állítólag sokan szerették a játékot, nem teljesített jól üzletileg, s a folytatás is sokáig kétséges volt. A Remedy mind a mai napig nem erőlteti a folytatást, vagy csak nem tudunk róla, annak ellenére, hogy korábban megígérték azt.

A finn csapat annyit árult el, hogy ha egyáltalán lesz folytatás, az Xbox 360-ra, és talán PC-re készül majd, s a link a Remedy és a Microsoft között megmarad. Aztán jött a bejelentés, hogy a cég új technológiára vált, mely sokkal élethűbb karakter modellezést tesz lehetővé, mint a Team Bondi-féle L.A. Noire-ban láthatunk majd (kac-kac), ezt pedig akár fel is lehetne használni az új Alan Wake-ben, ugyanis ott elég viaszarcú karakterek voltak.

De a pletykát igazából Althea Suarez Gata LinkedIn profilja indította el ismét, aki azt írta, hogy egy hónapig dolgozott a Halo Entertainment-nél az Alan Wake 2 átvezető animációin. A sok apró infóból egyáltalán nem kizárt, hogy készülőben lenne a folytatás, ha az E3-on nem hallunk róla semmit, akkor idén szinte már biztos nem.