A Microsoft megerősítette, hogy az Xbox Series X még az idei ünnepi szezonban meg fog jelenni Japánban. A redmondiak szeretnék jelenlétüket erősíteni a szigetországban.

A Famitsu-nak adott közleményében a Microsoft megerősítette, hogy a japánok akár még idén is megvásárolhatják az Xbox Series X-et, ugyanis az az év végi ünnepekkor meg fog jelenni. Ellentétben az Xbox One-nal, ami majdnem egy évvel később jelent meg Japánban, a nyugati országokhoz képest.  Jelenleg négy címet erősített meg a Microsoft, ami Japánban is megjelenik az új konzolra: Halo: Infinite, Assassin’s Creed Valhalla, Scarlet Nexus és a Bright Memory: Infinite.

A japán megjelenés tehát úgy tűnik, hogy egybevág a nyugati megjelenéssel, amivel a Microsoft szeretne pozíciót nyerni Japánban. Phil Spencer a közelmúltban nyilatkozta, hogy az Xbox piaci részesedése nem elfogadható az országban, és az Xbox Series X-szel sokkal jobb munkát akarnak végezni, mint az Xbox One-nal.

Az IDC piackutató vállalkozás szerint az Xbox One a globális eladások mindössze 0,3%-át tette ki a japán piacon. Összehasonlításképp: 2018-ban az országban 3.5 millió Switch, 1.7 millió PlayStation 4, és mindösszesen 15.339 darab Xbox One talált gazdára.