Egy napvilágot látott szabadalom szerint a Sony állítható vibrációval rukkolhat elő a PlayStation 5 kontrolleréhez, ami akár játékonként különböző beállítást tesz lehetővé a felhasználó igénye szerint.

A “rezgés szabályozó egység” lehetővé teszi a kontroller számára, hogy állítható erősségű legyen a rezgés funkció, egyúttal azt is, hogy a játékosok akár játékonként eltérő beállításokat alkalmazzanak a DualShock 5 kontrolleren. Előbbi nem új keletű dolog, hisz a DualShock 4-en is szabályozható a rezgéserősség, azonban az utóbbi igencsak érdekes fícsör lehet a játékok mellé.

A legtöbb felhasználó a rezgést kikapcsolja, hogy spóroljon az akkumulátorral, a szabadalom azonban lehetővé teszi, hogy a legalacsonyabb energia felhasználás mellett is élvezzék a haptikus visszajelzés  előnyeit. Ráadásul, a kontroller megjegyzi ezeket a beállításokat, így nincs szükség minden alkalommal elvégezni, amikor adott játék elé ül le valaki.

Persze a szabadalom csak szabadalom, egyáltalán nem biztos, hogy a Sony ezt ebben a formában meg is valósítja, de az biztos, hogy egy érdekes funkciót sikerült levédetni magának.