Januárban a PlayerUnknown’s Battlegrounds még 3.2 millió egyidejű játékossal büszkélkedhetett Steamen. Azóta hónapról-hónapra veszít a táborából, mostanra elbukta játékosainak felét. 

Néhány hónap alatt 1.7 millió játékost veszített a PUBG, és az átlagos játékosszám is hasonló zuhanást könyvelt el. Ebben nincs semmi titok, az olyan oldalakon, mint a Steam Charts és a Githyp, ez jól látható.

Meglepő sincs benne semmi, ugyanis a játékok túlnyomó többségének népszerűsége csökken az idő előrehaladtával. Azonban a PUBG esetén mégis némi csalódásról beszélhetünk. A játék szó szerint berobbant a köztudatba, és olyan rekordokat állított fel és döntött meg, amiket soha nem láttunk korábban.

Természetesen az 1.7 millió játékos még így is bődületes siker. A megjelent címek többsége örülne, ha csak a 10%-át elérné ennek.

Valószínű, hogy a csökkenő népszerűség miatt megjelenése óta először a PUBG akciós árcímkét kapott, és a PUBG Corp. pont a napokban jelentette be, hogy 50 millió példány fogyott már a játékból PC-n és Xbox One-on.

Érdekes lesz látni, hogy az akció vajon dob-e majd az eladásokon.