Jacko már lassan két éve halott, a hagyatéka körül még mindig repkednek a hiénák, akik közül sokan Jacko emlékének meggyalázását látják a The Experience-ben. Pedig az jól fogy.

A tánc és karaoke program Xbox 360 és PS3-as megjelenése kapcsán az Ubisoft marketing igazgatója örömmel újságolta el, hogy a Michael Jackson: The Game című játékból több mint három millió kópia fogyott eddig el úgy, hogy nagykonzolokon meg sem jelent még a játék. Wii, PSP és DS verziókból a három millió viszont nem kis szám.

A Nintendo konzoljára megjelent verziótól a kritikusok nem dobták magukat hanyatt, de úgy látszik, a fogyasztóknak épp elég volt, hogy imádott pop ikonjáról szól a játék, annak dalait dolgozza fel, hanyatt-homlok rohantak az üzletekbe. De az Ubisoft még ennél is szélesebb spektrumra kíván lőni a játék Xbox 360 és PS3 verziójával, mind a kettő kihasználja a saját mozgásérzékelős rendszerének előnyeit.

Az Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot szerint van rá esély, hogy a tánc műfaj is olyan erős legyen, mint amilyen a Guitar Hero volt éveken keresztül.