A Microsoft közzétette a 2018-as pénzügyi évének negyedik negyedéves jelentését, melyből kiderült, hogy a vállalat a videojátékokból származó bevételét 39%-kal tudta növelni. Összességében jól megy a cégnek. 

Remek évet zárt a Microsoft, és köszöni szépen, jól van! A friss pénzügyi jelentésből kiderült, hogy az utolsó negyedévben a vállalat 643 millió dollárnyi árbevételre tett szert videojátékokból (és konzolokból, azok kiegészítőiból) és kapcsolódó szolgáltatásaiból, az Xbox-részleg pedig összesen 36%-os növekedést könyvelhetett el magának.

Az Xbox Live felhasználóinak száma 57 millióra nőtt. Ez 8%-os növekedést jelent a havi aktív játékosok számában, és magába foglalja az Xbox, a mobil és a Windows 10-eszközöket.  Az Xbox-ot is magába foglaló More Personal Computing üzletág 17%-kal növelte eredményét az előző év azonos időszakához képest, árbevétele 10,8 milliárd dollárra rúgott.

Az utolsó negyedévre a Microsoft 30,1 milliárd dolláros árbevételt jelentett, ami 17%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. Az egész éves árbevétele pedig 110,4 milliárd dollár volt a vállalatnak a 2018. június 30-án véget ért üzleti évben, ami 14%-kal több, mint az előző éves pénzügyi időszakban.