Sem a Pro Evolution Soccer, sem pedig a Metal Gear Solid játékok nem teljesítettek jól, a cég a közösségi játékokból profitálni tudott, s így nyereséggel zárta le a második negyedévet.

Bár játékeladásai drasztikusan csökkentek, jó eredménnyel zárta le a második üzleti negyedévét a Konami. Míg tavaly 4,63 millió játék fogyott, idén csupán 2,76 millió példány kelt el, no persze idén nem is volt Metal Gear Solid cím, mint tavaly a Peace Walker.

A kiadónak még sincs oka panaszra, mert a Japánban megjelnet free-to-play játékai, mint a Sengoku Collection, vagy a Dragon Collection szépen hozták a zsetont a konyhára, így a hiányzó bevételeket volt miből pótolni.

A cég éves szinte 3,3 százalékkal növelte forgalmát, amit 695 millió dollárt jelent, nyereségét pedig megháromszorozta (51 millió dolllár). Teljes évre nézve a cég 3,3 milliárd dolláros árbevételt és 304 milliós adózott eredményt vár, melyhez vélhetően a Silent Hill: Downpour, a PES 2012, a NeverDead és a Metal Gear Solid: Snake Eater 3D vaskosan hozzájárulnak majd.