Másfél éve jelent meg a PlayStation 4, s a Sony elérkezettnek látta az időt, hogy piacra dobja a ráncfelvarrt modellt, mindjárt egyből kettőt is. A konzol az E3-on biztosan bemutatkozik hivatalosan is. 

A DualShockers munkatársai voltak elég szemfülesek ahhoz, hogy kiszúrják a technikai paramétereket az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Hivatalánál (FCC).

A két új modell, a CUH-1215A és CUH-1215B ugyanannak a típusnak a két változata, az egyetlen különbség az, hogy az egyikbe 1TB-os merevlemezt tesznek a japánok. Az elsőbe marad az 500-as, a másodikba kerül az egy terás.

A dokumentum alapján azonban nem úgy tűnik, hogy a konzol teljes újratervezést kapna, mint amit a PS3 Slim és PS3 Super Slim esetében láthattunk, hanem inkább arról, hogy a belső alkatrészek változnak. Az egyik legnagyobb különbség az lesz, hogy a konzol kevesebbet fogyaszt majd (250 watt helyett 230 is elég lesz neki), valamint az áramerőssége is csökken, 2.5-1.15 amperről 2.3-0.95 amperre.

A tömege is kevesebb lesz az újragondolt PS4-nek, a jelenlegi 2.8 kg helyett 2.5 kg-ot nyom majd. A konzol külső mérete nem változik.

További információk az E3-on várhatók.