Számtalan pletykát és találgatást hallhattunk már a Microsoft új konzoljáról, melyet a köznyelv csak Xbox 720-ként emleget, a megjelenési dátuma azonban mindeddig egy nagy kérdőjel volt. Mindeddig. Az új konzol jövő év végén érkezik.

A Bloomberg információi szerint a Microsoft az új konzolt jövő év végén dobja piacra, valamikor hálaadás és karácsony környékén. Az időpont kiválasztása nem véletlen, hisz a redmondi cég abban bízik, hogy az ünnepi megjelenés kedvezően hat majd az eladásokra is.

Bár a Bloomberg nem nevezte meg az információ forrását, annyit azért elárult, hogy az illető a Microsoft terveivel tisztában van, de személyét nem kívánja felfedni, tekintettel arra, hogy a konzol megjelenési időpontja bizalmas. A Bloomberg arról is beszámolt, hogy a Microsoft nem döntötte még el, hogy a konzolt a jövő évi E3-on leplezik le, vagy külön ebből a célból szerveznek egy eseményt.

A Microsoft nem kívánta kommentálni a Bloomberg jelentését, s nem is adtak ki hivatalos közleményt, ami megerősíteni, vagy cáfolná a hírt. Könnyen lehet, hogy a csalit is a redmondi cég dobta be a Bloomberg-nek, így gyakorlatilag a fentieket akár – kis túlzással – készpénznek is vehetjük.