A Rockstar Games a napokban bejelentette, hogy a Max Payne 3 március helyett csupán májusban jelenik meg, ez pedig nem jelent túl jót a Grand Theft Auto V számára, ugyanis könnyen lehet, hogy az csak 2013-ban érkezik.

Mióta a Red Dead Redemption két éve májusban megjelent, a Rockstar gyakorlatilag a májust mint személyes megjelenési hónapját tekinti, s a többi kiadó hamar megtanulta, hogy ezt a hónapot tanácsos kerülnie. A Take-Two Interactive bebizonyította, hogy nem kell szükségszerűen karácsonynak lenni ahhoz, hogy hatalmas siker lehessen egy játék.

A Red Dead pillanatok alatt elfogyott 5 millió példányban, s azóta összességében már 11 milliós eladásnál jár a játék. Tavaly májusban jelent meg az L.A. Noire, s bár az nem volt akkor siker, mint John Marston kalandja, mégis 4 millió példány fogyott belőle. Tegnap a Take-Two bejelentette, hogy a Max Payne 3 május 18-án jelenik meg, így az a 2012-es pénzügyi évről a 2013-as pénzügyi évre csúszik át, melynek következtében a kiadó veszteséges üzleti évre számít 2012 márciusával bezárólag.

A Take-Two szerint a 2013-as üzleti év, melyben a BioShock Infinite, a Borderlands 2, a Spec Ops: The Line, az XCOM és az XCOM: Enemy Unknown is megjelenik, a kiadó valaha volt legsikeresebb éve lehet.

A Max Payne 3 májusra történő csúszása azonban nem hagy sok teret a Grand Theft Auto V idei megjelenésére, azonban Mike Hickey, az Alliance Capital Markets elemzője úgy véli, mégis van remény még arra, hogy 2012-ben jelenjen meg a játék. “Nem valószínű, hogy a Rockstar a Max Payne 3-at és a GTA V-t is májusban adná ki, ezért eredeti várakozásunkat, miszerint a GTA V 2012 májusában jelenik meg, módosítottuk a 2013-as üzleti év második felére (2012 szeptember – 2013 március között).” – mondta Hickey.

Jesse Divnich az EDDAR elemzője jövő márciusra várja a játék megjelenését. “A Take-Two azt nyilatkozta, hogy részvényenként 2 dolláros osztalékot fognak tudni fizetni a 2013-as üzleti évben, ehhez pedig az kell, hogy a GTA V 2013 márciusára megjelenjen.”

Michael Pachter, a Wedbush Morgan Securities hírhedt elemzője szerint a Grand Theft Auto V-nek meg kell majd küzdenie az idei karácsonyi masszív felhozatallal. “Bár a GTA V profitálna abból, ha ha nem kellene az aktuális Call of Duty epizóddal versenyeznie.

Egy szónak is száz a vége, az elmúlt évek bizonyítják, hogy a Take-Two a sikercímeit májusban jelenteti meg, és a Grand Theft Auto V bizonyára a valaha volt legnagyobb sikerük lesz. elképzelhető, hogy még idén megjelenik a játék, de ne lepődj meg, hogy ha ez csupán 2013 májusában történik majd meg.