Az Assassin’s Creed franchise mindenhatója, Alexandre Amacio nagyon érdekes információkat osztott meg a játékról, melyek közül az egyik, hogy jövőre sem maradunk Assassin’s Creed nélkül.

Amacio elárulta, hogy bár Ezio és Altair kalandjai a Revelations-ben véget érnek, Desmond története a 2012-es világvégéhez kapcsolódik, így értelemszerű, hogy akkor is kell befejeződnie a játéknak. Mivel az idő nagyon rohan és lassan már 2012 van, a legjobbat kell kihoznia az Ubisoft-nak magából ahhoz, hogy elkészüljenek a játékkal a megcélzott időre.

A játék hitelességén nagymértékben rontana, ha 2012. december 21. után jelenne meg a játék (nem is jelenhet meg akkor, hisz világvége lesz 😀 ), miközben az események egy része ehhez a dátumhoz és eseményhez kötődik majd.

S mi lesz ezután? Ha Desmon története lezárul, az Assassin’s Creed egy új központi karakterrel és történettel tér vissza, ha egyáltalán visszatér még, Amacio ezt nem tudta megerősíteni. Ha viszont lesz még a jövőben Assassin’s Creed, semmiképp sem évente jelennek meg az epizódok, mint 2008 óta.