Szinte egészen biztos, hogy 2013 év végén érkezik az új generációs Xbox, és vele együtt a Kinect 2 is. Erről árulkodik egy most kiszivárgott dokumentum, mely a Microsoft stratégiáját mutatja be egészen 2015-ig.

A vélhetően 2010 végén keletkezett dokumentumban rengeteg érdekes és hasznos információ van, versenytársakról, árakról, elképzelésekről és specifikációkról. Mindezt 56 oldalon keresztül taglalja a prezentáció, melyben számunkra a legérdekesebb az, hogy 2013 telén érkezik az új konzol.

Az egészen biztos, hogy lesz nafta az új konzolban, már 2010-ben még nem volt világos, hogy 6 vagy nyolcmagos processzor hajtsa a játékokat, illetve az sem, hogy X86 vagy ARM architektúrájú legyen. Az összes mag 2 gigaherzen ketyeg majd, ebben egyetértettek a mérnökök, s e mellé 4 gigabájt RAM kerül az új konzolba, a grafikus chipnek 1 gigabájt dukál.

A konzolon lesz 3D kimenet, s támogatja majd a dupla 1080p lejátszást is. Az Xbox 720 folyamatosan kapcsolódik majd az internetre.

Ami a Kinect 2-t illeti, ebben javított hangfelismerés, kamera kerül, s egyszerre négy játékost tud majd a szenzor követni. Egy konzolon két Kinect is dolgozhat egyszerre, s kapunk majd mellé egy egyelőre Fortaleza néven emlegetett Kinect-szemüveget is.

A dokumentumot érdemes végigolvasni, ebben ugyanis részben szerepelnek a Sony és a Nintendo tervei, az új konzolok Microsoft által becsült árai, és még sok más érdekesség a jövőt illetően!

[UPDATE]: Időközben a dokumentumot eltávolították a Scribd-ről, a Covington and Burling ügyvédi iroda kérésére. Ez az iroda dolgozott együtt áprilisban a Microsoft-tal, egy,  a Facebook-kal kapcsolatos szabadalmi kérdésben. A Microsoft még mindig nem szólalt meg hivatalosan az ügyben.