A napokban bejárta a világsajtót az a hír, hogy a Microsoft radikális szerekezetátalakításba kezdett, melynek célja a jobb hatékonyság, a nagyobb innováció, és a mobilos integráció. Ennek egyik folyománya az is, hogy megvan az új Xbox-főnök!

Julie Larson-Green, a korábbi Windows-vezető lett az Xbox új főnöke, miután Don Mattrick jelezte, hogy elhagyja a céget, és a Zynga-hoz igazol. Kapóra is jött ez a Microsoft-nak, ugyanis a redmondi cég Steve Ballmer vezetésével hatalmas átalakításokba kezd.

A cég Devices and Studios Engineering Group részlegéhez tartozik az Xbox is, ennek a vezetésével bízták meg azt a Larson-Green-t, aki 1962-ben született,  hivatalos végzettsége szerint közgadász, emelett autodidakta programozó. 1993-ban csatlakozott a Microsofthoz, részt vett az Office XP, az Office 2003 és Office 2007 dizájnjának kialakításáért, s természetesen a Windows 7 és 8 tervezésében is megkerülhetetlen szerepe volt. A Microsoft csapatának egyik kulcsembere, jelenleg a cég alelnöki tisztségét is betölti.

juliegreen

Steve Ballmer új elképzelései szerint egy cégnek egy stratégiát kell követnie, ezért olyan egységes stratégiát dolgoznak ki, melyben az összes részleg szorosan együttműködik egymással. Green-nek ebben óriási szerep lesz, ugyanis ő felel minden tartalomért, legyen szó zenéről, videóról vagy játékról, s emellé a teljes hardverfelhozatalt is felügyeli.