A számítógépes kalózkodás egyre nagyobb méreteket ölt világszerte, s a kiadók úgy igyekeznek részben felvenni ezzel a harcot, hogy nem jelentetik meg rá a játékukat. Újabb játék esik ennek áldozatául.

A Ghost Recon: Future Soldier Xbox 360-ra és PS3-ra ugyan megjelenik, azonban a PC-s verzióra keresztet lehet vetni. Eredetileg a konzolos verziót szerették volna portolni PC-re, de “mivel a PC-s játékosok 95%-a warezol, túl nagy energiát nem fektetnek bele”- tudtuk meg Sebastien Arnoult-tól, a Ghost Recon: Online vezető producerétől.

Később azonban picit módosítottak a stratégián, s bár PC-s verzióról továbbra sem volt szó, úgy döntöttek, hogy elkészítik az ingyenesen játszható Ghost Recon: Online-t. “Nincs belépési korlát, és a tartalom nagy részét ingyen adjuk. Így azoknak a játékosoknak mutatunk egy utat, akik rendszeresen a Pirate Bayről szerzik be játékaikat. Azt mondjuk: ezt akartátok, megcsináltuk nektek. A letöltés egyszerű, és nincs DRM sem, ami elrontaná a játékélményt” – közölte cinikusan Arnoult.