Azon talán nem érdemes vitatkozni, hogy a konzolgyártók közül a legnívósabb online szolgáltatást a Microsoft biztosítja az Xbox LIVE-on keresztül. Ennek persze ára van, s úgy tűnik, a Microsoft még több pénzt akar kicsikarni mindezért az év végén.

Az idei karácsony nem csak ajándékokat tartogat, hanem kellemetlen meglepetéseket is az Xbox 360 tulajdonosok számára, árulkodik minderről egy LinkedIn profil. Egy Microsoftnál dolgozó termékmenedzser, bizonyos Praveem Rutnam azt írja magáról, hogy “részt vett az Xbox LIVE előfizetői bázis további díjkötelezettségi stratégiájának kidolgozásában, mely 2012 végén kerül bevezetésre”.

Az persze kérdés, hogy mit is jelent a “további díjkötelezettség”, bár általában ez nem más, minthogy több pénzt préseljenek ki a felhasználókból a szolgáltatás igénybevételéért.

Természetesen mindez csak pletykaként kezelendő, amíg a Microsoft hivatalosan nem szólal meg az ügyben, bár ha így történik se várható több, mint a szokásos “Nem kommentálunk pletykákat és találgatásokat” unalomig ismert frázis.