A legfrissebb információk szerint az Electronic Arts javában dolgozik a felújított Mass Effect-trilógián, és a játék az aktuális pénzügyi évben meg is jelenik. Már az is későn lenne, ha ma érkezne.

A VentureBeat információi szerint a trilógia “EA HD-cím” alatt szerepel a kiadó frissített megjelenési listájában, és még az aktuális üzleti évben, tehát legkésőbb 2021. március 31-ig megjelenik. A BioWare RPG trilógiája Xbox 360, PlayStation 3 és PC platformokra jelent meg 2007 és 2012 között. A sorozat népszerűségének fényében  (az első három rész 14 millió példányban fogyott 2014-ig) kicsit furcsa, hogy eddig nem újították fel a trilógiát.

A negyedik Mass Effect-játék, a 2017-ben megjelent Andromeda azonban nem túl fényes kritikákat kapott, ami csökkentette az érdeklődést a frencsájz iránt.

2019 novemberében a Kotaku értesülései szerint egy teljesen új Mass Effect-játék van készülőben, azonban a fejlesztés még nagyon korai szakaszában tart(ott) a BioWare Edmonton-nál. A játékot állítólag Mike Gamble rendezi, aki korábban a második és harmadik részen is dolgozott, valamint az Andromedán is.

A felújított trilógiával kapcsolatban egyelőre nincs egyéb értesülésünk, már ez is túl szép, hogy igaz legyen!