A Mafia hatalmas sikerét követően a 2K Czech (akkor még Illusion Softworks) elkészítette a Mafia II-t, ami nem “ütött” akkorát, mint kellett volna. Tény, hogy az első rész sikerét nem tudták megismételni. Lehet, hogy harmadjára sikerül ?

A Gamasutra-n a 2K Czech feladott egy álláshirdetést, melyben Senior Game Designer-t keresnek, nyílt világú játék megalkotásához. A feltételek között megemlítik AAA kategóriás akció játék készítésében meglévő tapasztalatot, mely legalább 80-as Metacritic értékelést kapott. A Mafia II értékelése ettől kicsit elmarad, 74 pontot kapott, az első rész viszont lényegesen jobban teljesített, 88 pontra értékelték.

Az álláshirdetésben a munkaadó leírásánál külön kiemelik a Mafia II-t, ez is arra enged következtetni, hogy készül, legalább is tervben van a harmadik rész. Az első rész 2002 augusztusában jelent meg, majd nyolc évvel később, 2010 augusztusában a Mafia II. Reméljük, a harmadik részre ennyit azért nem kell várnunk, egy 2013 augusztusi megjelenés reális lehet.

Az utolsó hír a 2K Czech-ről még tavaly szeptemberben az volt, hogy elbocsátottak jó pár munkatársat. A Mafia III bejelentése ennél lényegesen vidámabb hír lenne.