Bár a Sony még formálisan nem jelentette be, már készül a PlayStation 4 következő, 3.0-s firmware-je. Az új funkciókra az azokat tesztelő bétázóktól került ki információ. 

Az új frissítéssel a felhasználóknak lehetősége lesz 10 másodperces videót feltölteni a Twitter-re, valamint közvetlenül lehet majd YouTube-ra is videót felpakolni. Az új firmware után a kezelőfelületen lesz egy “Communities” szekció, ahol a hasonló játékok iránt érdeklődő gémerekkel találkozhatunk virtuálisan.

A főbb változtatások mellett apróbbakra is számíthatunk: átalakul például az üzenetek rész külleme, csakúgy, mint a Megosztás részé, valamint létre lehet majd hozni alfiókot is a meglévő fő fiók mellé. Nem tudni, hogy mekkora igény van arra, hogy az “Újdonságok” résznél kommentelni lehessen az egyes itemeket, a frissítés után azonban erre is lehetőséget kínál a konzol.

A hivatalos bejelentésig várni kell az összes funkció megismerésével, s egyelőre az egyik legjobban várt funkcióról, a barátértesítésről  még nem szól a fáma.