A 2009-es. Visceral Games által készített Dante’s Inferno lehet, hogy folytatást kap, vagy legalább is volt erről szó, derül ki Joshua Rubin író önéletrajzából. Ha igaz lenne, nem lenne rossz.
A Twitter vadász Superannuation szúrta ki, hogy Rubin, aki társszerzője volt az Assassin’s Creed II-nek, megemlíti önéletrajzában az “egy nagy, be nem jelentett folytatás a Visceral Studios, EA Games műhelyében” utalást. S ráadásul mellé még egy Dante’s Inferno trailert is linkelt, mintegy egyértelműsítve, hogy mire is célozgat. Természetesen ez egyáltalán nem számít még bizonyítéknak, bár két év után a folytatás akár aktuális is lehetne.

Tavaly, amikor Zach Mumbach-t megkérdezték a Visceraltól, hogy szerinte lehetséges-e a folytatás, Mumbach azt válaszolta, hogy semmi nincs eldöntve. “Biztos vagyok benne, ha elég ember gondolná úgy, hogy nekem van 60 dollárom a Purgatóriumra vagy a Paradicsomra, akkor megcsinálnánk a játékot. De még nem kellett ilyen döntést meghoznom.”

A Dante’s Inferno nem nedvesítette meg a kritikusok bugyiját, bár szerintünk egy nagyon klassz kis játék lett a maga hiányosságaival. Bár egy God of War 3 klónnak tekinthető, melyben számos megoldás ismerősnek, már-már unalmasnak tűnhet, összességében van a játékban potenciál egy feljavított folytatásra.