Bejelentések híján sokszor az álláshirdetések, azonban időnként emberek önéletrajza is árulkodhat a még be nem jelentett, azonban készülőben lévő játékokról.

 A 2009-ben megjelent különös shooter meglehetősen nagy sikert aratott, így a második rész elkészítése jó üzletnek bizonyul. A Borderlands sikerrel elegyítette a klasszikus FPS játékmenetet RPG elemekkel, s a játékosok meghálálták e különös kombinációt, ugyanis több mint hárommillió példányban kelt el a játék. Ez hatalmas bevétel, s a megjelent DLC-kből befolyt összeg tovább gazdagította a kiadót.

Senki nem lepődik meg gondolom azon, hogy a 2K, a játék kiadója folytatást akar látni, de hivatalosan még senki nem erősítette meg, hogy valóban készül a Borderlands 2. Azonban szemfüles rajongók egy ex-Gearbox fejlesztő önéletrajzában szúrták ki, hogy az illető az elmúlt időben a Borderlands 2 kezelőfelületén dolgozott. Tekintettel arra, hogy két év telt el az első rész óta, a fejlesztés már javában folyhat, talán valahol félúton jár, s megint csak azt mondhatjuk, ami már a csapból is folyik, hogy a nyáron megrendezésre kerülő E3-on talán hivatalosan is hallhatunk róla.