Még az üzletek polcaira sem került a Halo 4, a 343 Industries máris bejelentette, hogy már javában készül az ötödik epizód, ráadásul az Xbox 360 utódjára. Jelenleg a sztori készítésénél tartanak, illetve a technikai fejlesztés alapjait végzik.

Nagyon nagy meglepetést nem okozhat a hír, hogy készül már a Halo 5, ugyanis a 343 Industries korábban sem titkolta, hogy bizony trilógiát készül faragni a játékból.

A sorozat fejlesztési vezetője, Frank O’Connor elárulta, hogy már jó sokan dolgoznak a játékon, bár a munkálatok kezdeti fázisában tartanak. Nem kertelt a platformot illetően sem, elárulta, hogy az bizony az Xbox 720-ra készül, holott a Microsoft hivatalosan még meg sem erősített a konzol létezését. Amennyiben a Halo 5 a konzol egyik nyitócíme lesz, akkor bizony nem számolhatunk azzal, hogy a közeljövőben megjelenik, ugyanis a játék fejlesztése legalább másfél-két év.

Így vagy úgy, a rajongók biztos örülnek a hírnek, annak meg pláne, hogy a Halo 4 kiváló értékeléseket kap a kritikusoktól.