A fél karunkat odaadnánk a Mass Effect Trilógia Remastered verziójáért, s bár már korábban többször is pletykálták, most a BioWare gyakorlailag elismerte, hogy készülőben van a remekmű. 

Aaryn Flynn, a NeoGAF fórumon kérdezte arról a közösséget, hogy szerintük mi kellene ahhoz, hogy egy tökéletes Mass Effect HD Trilogy készülhessen el. Flynn saját maga is elmondta, hogy szerinte mire lenne szükség: 108p felbontás, 60 fps, az összes DLC, fejlettebb árnyékok, illetve az, hogy a három részt egybefűzve, megszakítás és karakterimportálás nélkül lehessen végigjátszani.

Ugyanakkor van olyan dolog is, amin Flynn nem változtatni, mint például a harcrendszer, ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a harmadik rész harcrendszerét semmiképp nem ültetné át az első részbe.
Ezzel párhuzamosan a BioWare egy képviselője a Twitteren azt csiripelte, hogy egyelőre nincs semmi konkrétum, amit megoszthatnának a HD Trilógiával kapcsolatban, amint lesz viszont, azonnal megteszi. Azonban szerinte ez nem mostanában lesz.