Jómagam azok közé tartozom, akiket nem hozott lázba a Metro 2033, azonban sokakat igen. Nekik jó hír, hogy úgy tűnik, a Metro 2033 folytatása már készülőben is van.

Bár az idei év bővelkedik kiváló shooter-ekben, elég, ha csak a hamarosan megjelenő Crysis 2-re, az év végi Battlefield 3-ra vagy az új Call of Duty-ra gondolunk, a B kategóriás hasonszőrű játékoknak is kell esélyt adni. Ezek jóval alacsonyabb költégvetésű játékok, azonban némelyik remek potenciállal rendelkezik. Bár a Metro 2033 egy lehetőséget elpuskázott, mégis rengetegen vannak, akik beleszerettek a játékba, annak ellenére, hogy számos hiányossága volt.

Ezeknek a játékosoknak jó hír, hogy készülőben a folytatás a THQ gondozásában. Úgy tűnik, hogy a THQ több erőforrást csoportosít erre a projektre, mint az előző résznél. Danny Bilson, a cég elnök helyettese azt nyilatkozta, hogy “A folytatás sokkal több támogatást kap majd, mind az első rész, mind a termék fejlesztését és a marketinget is beleértve. A Metro 2033, bár szenzációsan nézett ki, a lövöldözős mechanizmus nem volt tökéletes, s csiszolni kell rajta, hogy a Call of Duty-val versenyezhessen.”

Jó hír – tekintettel arra, hogy a Metro tipikusan orosz franchise – a THQ nem akarja amerikanizálni. Egy sokkal látványosabb, gördülékenyebb játékot ígérnek, melyben helyt kap néhány “őrült techológiai megoldás” is. A THQ az első konkrétabb részleteket az idei E3-ra ígéri, kiadási dátumról egyelőre nem esett szó. A Metro folytatása várhatóan Xbox 360, PlayStation 3 és PC platformokra jelenik majd meg.