A svéd fejlesztő, az Avalanche Studios frissen jelentette be új játékát, a Rengade Ops-t, mellyel a letölthető játékok irányába nyitnak. Ez vajon a nagy címeik végét jelenti? Egyáltalán nem.

 Valójában az Avalanche két nagy projekten is dolgozik, melyek 2013-ra készülnek el. Ezek egyike a Just Cause 3 lehet. “Folytatjuk a hardcore AAA kategóriás játékok készítését is” – mondta Andreas Thorsén, a stúdió szenior producere.

Tavaly márciusban jelent meg a Square Enix gondozásában a Just Cause 2, így jogosan merül fel a kérdés, mi a helyzet a Just Cause 3-mal? “Nem látom okát, hogy miért ne akarnák folytatni a franchise-t, mindannyian szerettük”- mondta Thorsén. Az Avalanche alapítója, és a Just Cause koncepció kitalálója, Chrostofer Sundberg úgy nyilatkozott, hogymég messze nem fejezték be a hagyományos, dobozos játékok készítését, s hogy két hatalmas f ranchise is van a zsebükben, s azon dolgoznak, hogy mind a kettő 2013-ban meg is jelenjen. “Nem mondhatok többet most” – tette hozzá.

A két nagy licensz egyike vélhetően egy akciójáték, ami a hamarosan debütáló Mad Max 4: Fury Road alapján készül. Tavaly szeptemberben az Eurogamer adta hírül, hogy a God of War II direktora és írója, Cory Barlog az Avalanche-sal dolgozik egy be nem jelentett játékon. “Nem kommentálhatom azokat a projekteket, amiken dolgozunk” – mondta akkor Sundberg.

A titkolózás tehát egyelőre nagy, de minden bizonnyal az egyik nagy projekt valóban a Just Cause 3 lesz.