Az Activision grandiózus kísérlete a Call of Duty online statisztikai rendszerével nem éppen sikeresen debütált, de emiatt nem lehet haragudni a kiadóra. Érkezik a javítás.

A múlt héten megjelent Call of Duty: Modern Warfare 3-mal egy iődben elindult online szolgáltatás, a Call of Duty: Elite már az első nap megreccsent: a játékosok nem tudtak regisztrálni, illetve a már regisztráltak nem tudtak belépni a felületre. Még a mai napig fennállnak ezek a problémák, melyekről Daniel Suarez beszélt a Game Informernek.

Nem akármilyen projektről van ám szó, derült ki Suareztől, ugyanis percenként több tízezren regisztrálnak a szolgáltatásra! A múlt hét azzal telt, hogy a váratlan érdeklődést valahogy meg tudják támogatni szerverekkel, olyan ez, mint egy focimeccs, ahol a pályán tolonganak a játékosok, de nem tudsz cserélni – mondta Suarez. Még nincsenek ki a vízből, mondta Suarez, de a probléma javuló tendenciát mutat.

A kiadó célja, hogy a szolgáltatás 99%-os funkcionalitással két héten belül működhessen, s erre minden esély meg van, nyilatkozta Suarez.