A tegnapi NGP (PSP 2) bejelentést követően ma kiderült, hogy a kézkonzolból kétféle verzió lesz kapható, egy olcsóbb, és egy drágább. A különbség a kettő között az eltérő hálózati képesség lesz.

A Sony Computer Entertainment feje, Andrew House az Eurogamer-nek nyilatkozta, hogy “Az első dolog, ami pontosításra szorul, melyben nem vagyok biztos, hogy teljesen világos volt a tegnapi prezentációban, hogy mindegyik NGP-ben beépített WiFi kapcsolat lesz, azonban a 3G-re csak egy másik fajta NGP lesz képes. Így a játékosnak lesz választása, ugyanis a WiFI mindenütt elérhető, azonban a 3G már egy plusz funkció lesz.”

Vajon miért van szükség a megosztásra? Mint ahogy az Apple iPad-ja esetében, amely szintén megkülönbözteti a kétfajta verziót, a 3G-t nélkülöző NGP olcsóbb lesz. A másik oka az, hogy a 3G-s szolgáltatói szerződések megkötése könnyen megy a Sony-nak Japánban, de már kicsit trükkösebb más régiókban, például Európában. Így a kizárólag WiFi kapcsolatra épülő hálózatnak igenis van értelme.