Michael Pachter, a Wedbush Morgan hírhedt elemzője szerint a Modern Warfare 3-ból kétszer annyit fognak eladni, mint a Battlefield 3-ból. Még ebben a pénzügyi évben.

Annak ellenére, hogy a Battlefield 3 két héttel korábban jelenik meg, mint a nagy rivális legújabb Call of Duty, Pachter szerint semmi nem veszélyezteti a COD uralmat.Hiába tolt bele az Electronic Art súlyos dollár tízmilliókat a marketingkampányba, hiába kapott meglehetősen jó értékeléseket a Battlefield 3, a Forbes magazinnak adott interjújában Pachter kimondta a verdiktet.

Eszerint, a Modern Warfare 3 még ebben a pénzügyi évben 16 millió példányban kel majd el, míg a Battlefield 3 nyolcmilliót ad el magából. A két játék együttesen 1.4 milliárd dollárt termel majd ezzel, s a menetelés a következő pénzügyi évben sem áll majd meg. Ekkor Pachter további 8 millió Modern Warfare 3-at, illetve 2-3 millió Battlefield 3-at vizionál.

Michael Pachter elismert iparági elemző, jóslataira érdemes odafigyelni, mert számos esetben igazolódott már be az elemző éleslátása, s az, hogy bizony megalapozott véleményeket tesz közzé, nem csak beszél a világba!