Nem április tréfa az, amiről beszámolunk most, még akkor sem, ha PlayStation rajongók a szívükhöz kapják a kezüket, ugyanis hamarosan Kinect kerülhet Sony televíziókba.

A The Daily hozta le a hírt, a témához közel álló névtelen forrásokra hivatkozva, miszerint nem is olyan sokára a televíziók távirányítója feleslegessé válhat, ugyanis a Microsoft mozgásérzékelős rendszere, a Kinect válthatja fel ezt a funkciót azáltal, hogy beépül a készülékekbe. Eddig még semmi meglepő nem lenne a hírben, viszont az is kiderül, hogy a Microsoft “a megállapodás korai szakaszában” van a Vizio-val és a Sony-val a technológia licenszét illetően.

A Sony Electronics, aki a Sony TV-kért felelős, teljesen független a Sony Computer Entertainment-től, akik viszont a videojáték szegmenst felügyelik, azonban a lehetséges együttműködés több mint furcsán hangzik. Mindaddig, amíg kézzelfogható jele nem lesz ennek, nem is hisszük el, de ha valóban így van, az alapjaiban írhatja át a videojátékipar térképét és jövőbeli lehetőségeit.