Nagy felháborodást váltott ki a napokban az a néhány Twitter-bejegyzés, melyet Adam Orth, a Microsoft kreatív igazgatója hagyott maga után, s melyben gyakorlatilag az egész Xbox-társadalomnak beszólt az állandó internetkapcsolattal összefüggésben.

Orth azzal borzolta fel milliók idegeit, hogy cinikus megjegyzéseket tett arra vonatkozóan, hogy nem érti, miért a nagy felháborodás azzal kapcsolatban, hogy az új Xbox állandó internetkapcsolatot igényel. Olyanokat mondott, hogy az emberek attól még vesznek porszívót, mert néha elmegy az ára. Szerinte manapság ez már alapelvárás egy elektronikai eszköznél, és szinte minden eszközünk már állandóan online állapotban van.

Volt, aki annyira felháborodott a kijelentésein, hogy baltával verte szét a konzolját, s a Microsoft azonnal el is határolta magát Orth fecsegésétől. Nos, az ügynek itt nem lett vége, kiderült, hogy Adam Orth azóta már nem dolgozik a redmondi cégnél, az ugyanis azonnali hatállyal megvált tőle az ominózus eset miatt, mondván, hogy magára haragította a cég legfontosabb ügyfeleit: a vásárlókat.