Az Ubisoft megszüntette az Assassin’s Creed direktorának, Ashraaf Ismailnak a munkaviszonyát, miután vizsgálatot indítottak ellen szexuális zaklatás miatt. A Kotaku egy belsős dokumentumból értesült erről.

Az Ubisoft Montreal-nál tevékenykedett az Assassin’s Creed-sorozat felett Ashraf Ismail, aki ellen a vállalat több dolgozója által tett bejelentést követően vizsgálat indult szexuális zaklatás miatt. A Kotaku által megszerzett belső dokumentum szerint a kiadó az alábbiakat közölte az alkalmazottakkal:

Egy külsős vállalat által vezetett nyomozást követően megállapítást nyert, hogy Ashraf munkaviszonyát az Ubisoftnál meg kell szüntetni. Nem árulhatunk el részleteket a bizalmas nyomozásról.

Ismailt azzal vádolták, hogy a rajongókkal házasságon kívüli kapcsolatot kezdeményezett, valamint a státuszát felhasználta a cégen belül arra, hogy fiatalabb nőket vegyen le a lábukról. A vádakat követően Ismailt rögtön levették az Assassin’s Creed: Valhalla-projektről, valamint felfüggesztették munkavégzését.

Nem ez volt az egyetlen ilyen eset a cégnél, még júniusban keltek szárnyra azok a hírek, miszerint a cég több prominens vezetője, Tommy François, Maxime Béland, Serge Hascoët is olyan magatartást tanúsított a vállalatnál, ami hasonló vádakat alapozhat meg.