Nem volt hosszú életű Patrice Desilets “második karrierje” az Ubisoftnál, ugyanis alig két hónapja tért vissza, azonban ismét távozik, immáron másodszor. Szerinte kirúgták, az Ubisoft szerint a szakember magától távozott.

A THQ csődje miatt tért vissza március közepén a francia kiadóhoz az Assassin’s Creed megálmodója, azonban ezúttal nem húzta sokáig a cégnél. Az Ubisoft ma sajtóközleményt adott ki, miszerint Patrice Desilets elhagyta a céget, mert eredménytelennek bizonyultak azok a tárgyalások, mely a két fél céljait volt hivatott egyeztetni.

Igen ám, de Desilets nem így emlékszik a történetre, a saját verziója szerint kirúgták, két biztonsági őr kísérte őt a kijárathoz, és még arra sem volt ideje, hogy a cuccait összepakolja. Szerint a kiadó intézkedése megalapozatlan volt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy saját igazát bizonyítsa.

Valami biztosan nem volt kerek a két fél viszonyában, ugyanis még a márciusi visszatérés előtt találgatások láttak napvilágot, hogy vajon az Ubisoft valóban visszaveszi-e a céghez a dizájnert, illetve, a 2010-es távozása is nagyon gyorsan történt a cégtől. A történteken mindez nem változtat, kíváncsian várjuk a további fejleményeket.