Jóval a hivatalos megjelenés előtt egyelőre ismeretlen módon felkerült az internetre a Halo 4 kétlemezes verziója, s a Microsoft most mindent elkövet, hogy megakadályozza, hogy a teljes fejlesztés katasztrófába torkolljon.

A Halo 4 torrentoldalakról, mint például a The Pirate Bay már letölthető, a két lemez 16 GB méretű letöltésként  érhető el. Természetesen a játékmenet felvételek, és a játék átvezető videói már elárasztották a YouTube-ot is, természetesen nem áll módunkban ezeket a linkeket közzétenni.

A Microsoft teljes erejével azon dolgozik, hogy ezeket a videókat hamarabb tiltassa le, mint ahogy azokat feltöltik.  A játék kreatív igazgatója, Josh Holmes Twitteren az alábbi üzenetet tette közzé:

Háromévnyi munkám van a Halo 4-ben, kérek mindenkit, hogy kerülje a tolvajoktól származó spoiler-ek terjesztését, s az információk kiszivárogtatását.

Ha szeretnél a Halo 4-gyel játszani, akkor javasoljuk, hogy várd meg a hivatalos megjelenést november 6-án, ellenkező esetben egy pillanat alatt bannolnak az Xbox LIVE-ról.