Baj van a Kaos Studios háza táján, a stúdió megerősítette, hogy a jövő héten megjelenő Homefront már kiszivárgott, és letölthető torrent oldalakról.

Csekély vigasz, hogy állítólag még nem sikerült feltörni, így a letölthető verzióval nem lehet még játszani. Nagyobb baj, hogy az a hír is napvilágot látott, hogy a kampány mindössze 5 órás, azaz, meglehetősen rövid. Ez már komoly anyagi károkat okozhat a THQ-nak (a játék kiadója), ugyanis sokan dönthetnek úgy, hogy a nagy előzetes érdeklődés ellenére mégsem veszik meg a játékot annak rövidsége miatt.

Mindezt David Votypka, a stúdió kreatív igazgatója jelentette be, s bizony van mit magyarázni a bizonyítványon. “Magától értetődően nagyot csalódtunk az emberekben, akik ezt csinálták” – nyilatkozta az Eurogamernek. Azt még nem tudják, hogy vajon egy belső ember szivárogtatta ki a játékot, vagy a Half Life 2-höz hasonlóan a kód került nyilvánosságra hackelés útján.

De a legnagyobb baj nem is az idő előtti nyilvánosságra kerüléssel van, hanem a borzasztóan rövid, öt órás kampánnyal. Votypka nem győzte magyarázni, hogy ez a játékidő csak a legügyesebb játékosok által érhető el, az átlagos 8-10 óra lesz. Valljuk be, ez sem sokkal több. A másik érv, amit felhozott, hogy a Homefront mögött egy igen masszív multiplayer mód is van, ami sokkal több játékidőt tesz lehetővé, mint más hasonló játék, s pont az ilyen multiplayer módok miatt nem készül már 15-20 órás kampány.

Valljuk be, nem a legjobb start ez a Homefrontnak, pláne annak függvényében, hogy a stúdió jövője a játék sikerén vagy kudarcán múlik, mint ahogy arról már korábban írtunk.

A Homefront március 18-án jelenik meg Xbox 360, PlayStation 3 és PC platformokra.