Kiszivárgott a PlayStation 5 fejlesztői kitje, ami úgy néz ki, mint egy gonosz űrhajó. A fotó egybeesik azokkal a szabadalmakkal, amiket a Sony bejegyzett a következő konzoljával kapcsolatban.

Kezdjük azzal, hogy a lentebb látható kép egy fejlesztői kit csupán, nem a kereskedelmi forgalomba szánt verzió. A képet a ZoneOfTech egy forrásától kapott, amit Twitteren osztott meg. A konzol elülső oldalán semmi meglepő nincs, a hagyományos főkapcsoló, lemezkidobó és reset gomb található rajta, hat darab USB-porttal.

A konzol tetejéből egy méretes darabot, mint egy szelet tortát vágtak ki a Sony mérnökei, ami egészen biztos a jobb szellőzést és hűtést szolgálja. A V-kivágás jobb oldalán az a picike karika vélhetően egy kamera, amelyről korábban már szóltak pletykák. A V-kivágás bal oldalán két INIT-port látható, ami igazolni látszik a fotó hitelességét, ugyanis a PlayStation devkiteken ez rajta szokott lenni, ezen keresztül tudják ugyanis a fejlesztők a konzol szoftverét használni.

2020-ig még sok idő van, így bármi változhat a PlayStation 5-tel kapcsolatban. Fontos azt is kiemelni, hogy a fejlesztői csomagok kivétel nélkül eltérnek küllemükben a végleges, kereskedelmi formától, azonban következtetéseket levonni érdemes már erről a fotóról is a Sony elképzeléseiről.