Az utóbbi hetekben sok pletykát lehetett hallani, a Project Café kódnéven futó, Wii konzol utódról, melyet nevezzünk Wii 2-nek. Most az állítólagos hardver specifikáció került nyilvánosságra.

Névtelen források nyilatkoztak az IGN-nek, mely szerint a konzol AMD R700-as GPU-val büszkélkedhet, s így az erősebb lesz mint a PlayStation 3, melyben NVIDIA 7800GTX alapú processzor fut. Az új konzol processzora klasszikus hárommagos IBM Power PC, hasonló az Xbox 360 jelenlegi processzorához, csak magasabb órajellel.

A forrás szerint a konzol 1080p felbontású megjelenítésre lesz képes, s még nincs ugyan megerősítve, de sztereoszkopikus 3D támogatással is rendelkezik majd. Ami a méretet illeti, körülbelül az eredeti xbox 360 nagysággal kell számolni, formailag pedig a klasszikus SNES-hez hasonlítható, csak persze modern változatban. A gyártást a taiwani Foxconn gyárban végzik majd, és már idén Októberben akár az üzletekbe is kerülhet, de a Nintendo lehet, hogy jövő évre halasztja a kiadást, hogy a fejlesztőknek legyen elég idejük elkészíteni rá a szoftvereket.

Ami az árcédulát illeti, 350 és 400 dollár körüli árat emlegetnek. Korábban Shigeru Miyamoto, a Nintendo részéről cáfolta, nem erősítette meg, hogy a konzol létezik, azonban azt hozzátette, hogy nem zörög a haraszt.