Az ausztráliai Classification Board pontot tette a NetherRealm legújabb Mortal Kombat játékára Ausztráliában, a játék nem jelenhet meg ott.

A Mortal Kombat híres-hírhedt a kegyetlen kivégző mozdulatairól, s ez az, amin Ausztráliában is elcsúszott. Az ausztrál IGN-nél robbant a bomba, akik meg nem nevezett kereskedelmi forrásokra hivatkoznak.

“Végtelenül csalódottak vagyunk, hogy a Mortal Kombat, az egyik legrégebbi és legsikeresebb videójáték franchise nem lesz elérhető az ausztrál felnőtt játékosok számára”- áll a Warner Bros. közleményében.

Az ausztrál Classification Board ugyanazt a szerepet tölti be, mint Észak-Amerikában az ESRB, azonban, nincs felnőtt minősítésük a játékokra, mint a 17+ vagy az AO (csak felnőtteknek) az ESRB-nél. Azaz, amikor egy játék a Board legszigorúbb minősítése feletti (15+) tartalommal bír, automatikusan elutasításra kerül és az RC (Refused Classification – elutasított besorolás) címkét kapja meg. Ez pedig azt jelenti, hogy a játék nem jelenhet meg Ausztráliában.

Többen kezdeményezték már az ausztrál főügyésznél, hogy országukban is kerüljön bevezetésre a 18+ besorolás, ami lehetővé tenni az ilyen játékok felnőtt célközönségnek történő értékesítését.

A Mortal Kombat PS3 és Xbox 360 konzolokra jelenik meg április 19-én.