Hideo Kojima a Death Stranding után már természetesen új játékon töri a fejét, és szíve szerint egy olyan horrort készítene leginkább, amitől összemocskolod a gatyádat. Már ötletei is vannak az excentrikus fejlesztőnek.

A BAFTA-nak adott interjújában beszélt Hideo Kojima a fejében lévő elképzelésekről. Egy nap új horror játékkal rukkolna elő, és már “vannak ötletei is”. Az interjúban arról beszélt, hogy ő milyen könnyen meg tud ijedni, és ez ad neki kellő magabiztosságot ahhoz, hogy valami ijesztőt tudjon készíteni.

A fejlesztő olyan dolgoktól is meg tud ijedni, mint a sötétség, vagy képzelt szellemek árnyékai a sötétben, mint amiket Hitchcock és Spielberg készített. Arról is beszélt, hogy a P.T. kísérlet milyen is volt számára, és hogy az azért volt fosatós, mert a játékos nem tudhatta, hogy mi vár rá a következő sarkon.

A P.T. csupán egy kísérlet volt, de szeretnék egy másik horror játékot készíteni valamikor. Valami olyat, ami egy forradalmi módszert használ arra, hogy rémületet okozzon, amitől nem csak bepisilsz, hanem be is fosol. Már vannak ötleteim.

Hideo Kojima egyelőre nem dolgozik bejelentett játékon.