Bár a PlayStation-részleg jól megy, mégi nagy bajban van a Sony: egy év alatt elvesztette üzemi eredmény felét, és profitjának 84%-át! Nagy változásokra lesz szükség a japánoknál, hogy a még nagyobb bajt elkerüljék. 

A Sony Corporation üzemi eredménye 54,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt, árbevétele 7 százalékkal, 20,6 milliárd dollárra csökkent. Profitja gyakorlatilag összezsugorodott: 84 százalékkal, 174,6 millió dollára csökkent.

A játékos részleg, a Game & Network Services nagyon jó eredményeket produkál: profitja 24,5 százalékkal nőtt, ami az utolsó negyedévben 9,7 millió eladott konzolt jelent. A PS4 Slim és a PS4 Pro is jól fogy, a Sony pénzügyi igazgatója, Kenichiro Yoshida elmondása szerint a Pro-ból “kicsivel több” talált gazdára, mint a Slim-modellből.

Komoly változásokra lesz szükség a prominens japán vállalatnál, néhány évtizeddel ezelőtt ugyanis a Sony márkanév egyet jelentett a nagyon magas minőséggel és presztízzsel, mely mostanra úgy tűnik, hogy nagyon komolyan devalválódott.