A Remedy-féle Control startja nem volt problémamentes, a konzolos közösség panaszkodott a játék futásteljesítménye miatt. Állandó belassulások, döcögés, frame-drop jellemzi a játékot. A Remedy most válaszolt.

A Digital Foundry alapos elemzése szerint a Control Xbox One X-en fut a legjobban, de itt is jellemzők a teljesítményproblémák. PS4 Pro-n már rosszabb a helyet, azonban legmélyebbre az alap konzolokon süllyed a játék.

A megjelenést követően ellepték a fórumokat a játékosok dühödt hozzászólásai, miszerint az alap masinákon a játék szinte élvezhetetlen az örökös belassulások, szaggatás, a diafilm-szerű élmény miatt. A Remedy most egy blogbejegyzésben válaszolt. A fejlesztők már elemzik a lehetőségeket, hogyan tudnának javítani a konzolos teljesítményen, azonban a Remedy türelemre inti a játékosokat. Mint mondják, ehhez idő kell, nem gombnyomásra történik a megoldás, bár annak örülnének a legjobban, ha ez így menne.

Szeptember közepén jön a játék első frissítése, amiben a motion blurt és a film grain effektet lehet majd ki- és bekapcsolni a játékban, valamint a térkép betöltésének sebességén is próbál majd javítani.