A Techland úgy tűnik, hogy nagyon komolyan veszi a frissen bejelentett Dying Light 2 történetét, ugyanis olyan írót kért fel a munkára, aki néhány éve az etalont tette le az asztalra. 

Komoly sztorit szeretne összehozni a Techland a Dying Light 2-ben, így első lépésként leigazolta a dizájnerzseni Chris Avellone-t. Mindez még nem volt elég neki, és szerződést írtak alá a CD Projekt RED íróival, akik a The Witcher 3-ban a Bloody Baron küldetéstfolyamot találták ki és vetették papírra.

A Bloody Baron véleményem szerint single player játékban a valaha készült legütősebb és leggrandiózusabb küldetés, így a Techland jó lóra tett, amikor a döntését meghozta. Ez már csak azért is dícséretes, mert belátták, hogy házon belül nincs olyan szakemberük, aki ilyen ambíciózus feladatra lenne képes, és nem voltak restek segítséget kérni.

A Dying Light 2-ben azért is lesz fontos a narratíva, a játékos döntései és cselekedetei, mert azok egyenes következménye lesz a környezet megváltozása, mely alapjaiban befolyásolja majd a játékmenetet.