Tegnap éjféltől játszható a Cyberpunk 2077, a digitális verziót vásárló játékosok már közzétették első benyomásaikat a játékról. Ahogy azt több teszt is kiemelte, a játék sajnos nagyon komolyan bug-os.

“Félkész terméknek” nevezte az egyik magyar tematikus fórum felhasználója a Cyberpunk 2077-et, azonban a Reddit valamint a Resetera fórumokon is hozzászólások százai szólnak arról, hogy a játékkal komoly problémák akadnak.

Levegőben álló autók, csúszó hang, beakadó küldetések, glitch-ek tömege vár platformtól függetlenül azokra, akik bizalmat szavaztak a CD Projekt RED játékának. Az előző generációs konzolokon nagyon komoly FPS-beszakadások is kísérik a játékélményt, nyilván nem bír a kevésbé korszerű hardver megbirkózni a játékkal.

Az Xbox Series X és PlayStation 5 konzolokon játszókra ugyanúgy érvényesek a fenti megállapítások, így mindebből arra lehet következtetni, hogy nem a hardver hiánya, hanem a súlyosan hibás kód okozza a problémákat.

Ahogy annak idején a The Witcher 3-mal is történt, vélhetően masszív javítások sorozatát adják majd ki a játékhoz a lengyel fejlesztők, és még hosszú hónapoknak kell eltelnie ahhoz, hogy a játék élvezhető minőségben legyen játszható.

Már csak azért is érdemes lesz várni, mert jövőre ígértek a fejlesztők a next-gen frissítéseket is, addigra vélhetően ezeket a ronda hibákat is orvosolni fogják.