A CD Projekt régóta rebesgeti, hogy a The Witcher 2: Assassins of Kings RPG-je konzolokon is elképzelhető lenne, s most a fejlesztők egy lengyel TV-nek nyilatkoztak a lehetséges konzol portról.

A PC-re még meg sem jelent szerepjátékkal kapcsolatban Michael Kicinski úgy nyilatkozott, hogy mindenképp szeretnék elkészíteni a The Withcher 2 konzolos portjait, s ez mély víz lesz a CD Projekt számára, ugyanis ezzel még nem próbálkoztak korábban.

Az erről szóló pletykák már a játék fejlesztésének kezdete óta szállingóztak, s ennek oka az, hogy a CD Projekt már az első részt is szerette volna Xbox 360-ra és PS3-ra is elkészíteni, amiből végül semmi nem lett. Azonban annyi előrelépés történt, hogy a PC-s verziót eleve úgy készítették el, hogy az konzolon is játszható legyen, persze ennek feltétele egy csomó módosítás is.

A The Witcher 2 május 17-én jelenik meg, egyelőre sajnos csak PC-re, de bízunk benne, hogy még idén elkészülhet a konzolos verzió is. Addig is ajánlom figyelmetekbe a lenti bámulatos gameplay videót (akció kevés van, de a környezet gyönyörű), ami alapján ez az RPG rendkívül szépnek és hangulatosnak ígérkezik.

S ráadásnak itt a trailer is: