Ha valaki azt gondolná, hogy a címben elírás a konzol neve, az kicsit túrja fel az internetet, ugyanis egykoron még prototípus is készült a Nintendo és a Sony közös konzoljából, a Nintendo PlayStation-ből.

Az ultra ritkaságnak számító prototípust 2015-ben találták meg egy padláson hánykolódva, amit most aukcióra kínáltak fel. A szerencsés vásárló komoly összeget, 300 ezer dollárt fizetett ki érte, névtelenül. A Sony és a Nintendo együttműködésében készülő prototípus a Nintendo részről a 16 bites SNES-t, a Sony részéről pedig a CD-ROM meghajtót vitte a furcsa házasságba. A Sonynak ez lett volna az első terméke a videojátékos hardverpiacon.

Miután a Nintendo beintett a Sony-nak, és a rivális Philips-szel szerződött le, a mára ikonikussá nőtt cégnek más választása nem lévén, saját konzollal, a PlayStation-nel rukkolt elő 1994-ben. A többi már történelem.

A prototípusból körülbelül 200 darab készülhetett, bár ezek legtöbbjét bezúzták, és a szóban forgó darab az egyetlen, jelenleg ténylegesen megmaradt példány a világon.