Tegnap egy igen meredek pletyka kezdett keringeni az éterben, miszerint az Apple és a Valve közös konzolt tervez készíteni, s együttesen meghódítani a játékkonzolok piacát. El lennék ragadtatva, ha mindez valóban így történne.

A pletyka akkor röppent fel, amikor az Apple vezérigazgatója, Tim Cook a legnagyobb titokban kereste fel a Valve főhadiszállását Washingtonban, és találkozott Gabe Newell-lel. Az értesülések szerint a két cég közösen rukkolna elő egy konzollal, de az Apple az, akik teljes erőbedobással szeretnének előrukkolni az egyetlen olyan szabadalommal, amit még maga Steve Jobs nevezett forradalminak életében.

Ez pedig nem más, mint egy érintőkijelzős, iTunes integrációval felvértezett, és egy Kinect-szerű mozgásérzékelős technológiával megspékelt Apple HD TV, amihez egy Apple márkanév alatt futó konzol is társulna. Utóbbi elkészítésében venne részt a Valve is. Ami még ennél is meredekebb, hogy mindennek az elkészítése 2012 végére várható.

Természetesen hivatalos bejelentés egyelőre nincs, így mindezt kéretik pletykaként kezelni, de az biztos, hogy amennyiben mindez valóra válna, az évtized legnagyobb híre lenne a videojáték iparban.