Valahogy el kell ütnünk a maradék egy hetet az L.A. Noire megjelenéséig, ontjuk az infokat, az alábbi összeállítás nagyon érdekes, helyszínek a játékból, ahogy kinéztek, akkor és most.

Az L.A. Noire, mint már annyiszor írtunk róla, 1947-ben játszódik, s a fejlesztők korhű Los Angeles-t modelleztek le. A Rockstar nyíltvilágú játékaiban kitalált helyszíneket szokhattunk meg, ez nem így lesz ebben a játékban. Néhány hely előtt majd csak elautózol, ahogy épp egy bűnügy megoldásán dolgozol, másokban viszont alaposabban szétnézhetsz majd. Az alábbi képeken megnézheted, hogyanis nézett ki valójában néhány helyszín, s hogyan néz ki majd a játékban. Cs-o-r-o-g a ny-á-l-a-m!

1. Hollywoodland jel

Őszintén bevallom, én nem tudtam ezidáig, hogy a Hollywood felirat az a Hollywoodland eredetijének csonka változata, ugyanis a hatalmas betűket a Hollywoodland projekt promotálása érdekében “pakolták” fel a hegyoldalra. Az utolsó négy betűt 1949-ben, két évvel az L.A. Noire cselekménye után eltávolították, így lett belőle a mindenki által ismert Hollywood.

 

2. El Pueblo de Los Angeles

Ez a történelmi hely az angyalok városa alapításának helyét hivatott megörökíteni az utókor számára.

 

3. L.A. County Art Museum

Az 1900-as évek elején alapították, ma már Los Angeles megye történeti múzeuma, az L.A. Noire-ban egy növény labirintus is lesz mellette.

 

4. Egyiptomi Színház

Itt mutatták be Hollywood legelső film premierjét, a Robin Hood-ot.


5. Union Station

Az “utolsó nagy vasútállomás”-ként vált ismertté.

 

6. The Tar Pits

Akkor egy kis kultúra. A ‘tar pit” vagy helyesebben “asphalt pit” olyan helyeket jelöl, ahol földalatti aszfalt áramlik a föld felszínére, ezzel természetes aszfaltmezőket/gödröket hoz létre. Los Angelesben a Hancock Park is egy ilyen aszfaltmezőn jött létre, ami több tízezer évvel ezelőtt áramlott a felszínre. Az aszfaltmezőket gyakorta víz borítja, ahova állatok jártak szomjukat oltani, de gyakran belestek ezekbe a gödrökbe, és tetemüket konzerválta az aszfalt.