Egy korszak végérvényesen tovaszállt: a Microsoft bejelentette, hogy több mint egy évtized után nem gyárt több Xbox 360-at, annyi van még piacon belőle, ami jelenleg a kereskedők polcain lapul. Egy ikon távozik. 

Az Xbox 360 még 2005 novemberében debütált Észak-Amerikában azzal a reménnyel, hogy leváltsa a bátyust, az Xbox-ot, mely nem futott túl fényes karriert. Utolsó adat arra vonatkozóan, hogy élettartama alatt mennyi fogyott belőle még 2013-ból van, akkor 78.2 millió eladott példányról beszélt a Microsoft.

A hírt Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője jelentette be pénteken, és sokak szemében nőtt egy kövér könnycsepp, és gurult tova az arcokon. Az Xbox 360 több újrakiadást is megélt, Elite-verzió, Slim-változat, az évek során egyre jobb hardver lett a konzolból.

Hatalmas karriert futott be, s lett az egyik legnépszerűbb konzol, azonban az idő eljárt felette, és kénytelen most nyugdíjba vonulni. A jelenlegi adatok alapján kisöccse, az Xbox One nem lesz olyan sikeres az életciklusa alatt, így sokan vissza fogják sírni a jó öreg 360-at.