Ahogy egyre közeledik a Nintendo Wii U megjelenési dátuma, annál több hír és pletyka kering, melyek nem mindegyike jóindulatú. A legfrissebbek szerint a Nintendo konzolja legalább 300 dollárt kóstál majd, s a gyártó költséget akar lefaragni a gyártásból.

A Forget the Box információi szerint a Wii U gyártási költsége 180 dollár, plusz 50 dollár a kontroller. Ezzel szemben áll a legalább 300 dolláros kiskereskedelmi ár, ami természetesen az Egyesült Államokra igaz. Magyarországon ez a kb. 70 ezer forintos vételár jóval magasabb lesz.

A magazin meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a következőket írta:

A gyártási költségeket csökkenti a Nintendo, hogy a Wii U nyereségét növelni tudják. A cég a hardver gyártás költségeiből próbál lefaragni, hogy ezzel is visszanyerje a befektetők bizalmát. A Nintendo azt szeretné, ha a befektetők kevésbé éreznék ezt az üzletet rizikósnak.

A Nintendo most egy olcsóbb CPU-t és GPU-t választ, de olyat, ami felveheti a versenyt a mai konzolok teljesítményével, ezzel a döntéssel is csökkentve a költségeket. Emellett a Nintendo jobban odafigyel a letölthető tartalmakra, alkalmazásokra, videókra, a digitális disztribúcióra és olyan dolgokra, melyek növelhetik a bevételt. A befektetők el voltak ragadtatva.

Ambiciózus terveket dédelget tehát a Nintendo, az azonban egészen biztos, hogy ha a next-gen konzol ára nem lesz versenyképes, akkor a cég komoly bajba kerülhet.

Köszi Juhász Tamás!