Nem rendült meg attól a hatalmas pofontól a Shadows of the Damned, amit megjelenése után kapott, ugyanis gyakorlatilag a kutya nem volt kíváncsi a játékra. Ennek ellenére a készítők nem látják akadályát, hogy érkezzen a folytatás.

Suda 51 és a Grashopper Manufacture közös agyszüleménye, a Shadows of the Damned annyira “jól” sikerült, hogy az Egyesült Államokban sikerült belőle eladni az első hónap alatt kemény 24 ezer darabot, ezt ugye senkinek sem kell magyarázni, hogy milyen harmatos teljesítmény. Pláne meglepő, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a játékot a giga kiadó, az Electronic Arts dobta piacra, amit azóta nyilvánvalóan már ezerszer meg is bánt.

Ennek ellenére, Goichi Suda mester bizakodó a jövőt illetően, szerinte ugyanis a játék azért hasalt el, mert nem kapta meg azt a háttértámogatást, ami ahhoz kell, hogy egy játék üzletileg is sikeres legyen. A folytatás nem kizárt, elkészülhet a Shadows of the Damned 2, melyről Akira Yamaoka a napokban az Eurogamer-nek azt nyilatkozta, hogy gondolkodnak rajta, sőt, az is valószínű, hogy a kiadó ismét az Electronic Arts lesz.

Húha!